.
 
אינדקסשאלות נפוצותהרשםהתחבר
מה חדש בלואי?
כ
צור קשר
תודות מיוחדות
פורומים חדשים: חגים ומועדים>> פורומים שננעלו: מכושפות>>
עדכונים אחרונים בפורומים
פורומים חדשים: המשחקייה

שתף
 

 מתכון| קאפקייס בננות ושוקולד

Go down 
מחברהודעה
אלירן
אחראי/ת פורום בישול ומתכונים
אחראי/ת פורום בישול ומתכונים


אזהרות בפורומים : 0 אזהרות
עודכן לאחרונה : 26.09.15
הודעות בפורומים : 21
הצטרף בתאריך : 21.11.14

מתכון| קאפקייס בננות ושוקולד  Empty
הודעהנושא: מתכון| קאפקייס בננות ושוקולד    מתכון| קאפקייס בננות ושוקולד  EmptyFri Nov 21, 2014 6:57 pm

קאפקייקס בננה
המרכיבים (ל-12 יחידות):
‭1/2‬ Smile ‭100)‬ גרם) סוכר לבן

‭1/4‬ Smile ‭50)‬ גרם) סוכר חום בהיר

‭1/3‬ Smile ועוד 2 כפות ‭100)‬ מ"ל) שמן צמחי

‭3/4‬ Smile (1/4 2) בננות בינוניות בשלות, מעוכות במזלג

1 ביצה

1 חלמון

‭1/3‬ Smile ועוד 2 כפות ‭110)‬ מ"ל) ריוויון

1 כפית תמצית וניל טהור

1 Smile ועוד 2 כפות ‭155)‬ גרם) קמח

‭3/4‬ כפית אבקת סודה

‭1/3‬ כפית מלח

לציפוי השוקולד:

175 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

‭1/2‬ Smile ‭125)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

40 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1 כף רום כהה

קישוטים צבעוניים או קישוטי שוקולד



אופן ההכנה:

בקערה בינונית-גדולה מערבבים היטב במטרפה ידנית את שני סוגי הסוכר עם השמן.
מוסיפים את מחית הבננות, הביצה, החלמון, הריוויון והווניל וטורפים היטב כדקה עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הבננה ומערבבים במטרפה רק עד שהתערובות מתאחדות.
מעבירים את התערובת לכלי עם משפך ויוצקים לתוך תבנית עם 12 שקעים למאפינס, מרופדת בעטרות נייר. ממלאים עד ל-3/4‬ גובה השקע.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ‭20-‬ דקות, עד שהצבע זהוב-שחום וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
משאירים בתבנית 3 דקות על רשת ואז משחררים את הקאפקייקס מהתבנית ומניחים לצינון מלא על הרשת.
הציפוי: שמים את השוקולד בקערת מתכת בינונית. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומניחים מעל ללהבה בינונית.
מחממים עד לסף רתיחה, ומיד יוצקים מעל לשוקולד. משהים כדקה, ובעזרת כף עץ מערבבים עד שהשוקולד נמס.
מוסיפים את החמאה והרום ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד בטמפרטורת החדר כשעתיים, עד שהקאפקייקס צוננים לגמרי והציפוי מתחיל להתייצב.
חשוב! יש להקפיד להשתמש בציפוי מיד בנקודה שבה הוא מתאים למריחה ולפני שהוא הופך לקשה מדי. אסור לזרז את ההתקשות על-ידי קירור במקרר.
שמים כמות נדיבה של ציפוי מעל לכל קאפקייק ומעצבים צורות בעזרת מרית מתכת לקישוט. זורים מעל קישוטים צבעוניים או קישוטי שוקולד.
חזרה למעלה Go down
צפה בפרופיל המשתמש
 
מתכון| קאפקייס בננות ושוקולד
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
..::לואי - הפורומים בשבילך::.. :: טלויזיה וסרטים :: טלויזיה-
קפוץ אל: