.
 
אינדקסשאלות נפוצותהרשםהתחבר
מה חדש בלואי?
כ
צור קשר
תודות מיוחדות
פורומים חדשים: חגים ומועדים>> פורומים שננעלו: מכושפות>>
עדכונים אחרונים בפורומים
פורומים חדשים: המשחקייה

שתף
 

 מתכון | פסטה ברוטב שמנת

Go down 
מחברהודעה
אלירן
אחראי/ת פורום בישול ומתכונים
אחראי/ת פורום בישול ומתכונים


אזהרות בפורומים : 0 אזהרות
עודכן לאחרונה : 26.09.15
הודעות בפורומים : 21
הצטרף בתאריך : 21.11.14

מתכון | פסטה ברוטב שמנת Empty
הודעהנושא: מתכון | פסטה ברוטב שמנת   מתכון | פסטה ברוטב שמנת EmptyFri Nov 21, 2014 6:58 pm

צרכים

לפסטה :
חצי חבילת פסטה
הרבה מים רותחים מהקומקום [או מכונת שתייה]

לרוטב :
3 - 4 שיני שום [לפי הטעם]
חצי חבילת פטריות טריות [שמפיניון או פטריות יער] או חצי קופסת שימורים של פטריות
3 - 4 כפות יין לבן [אופציה בלבד]
1 שקית שמנת מתוקה .


אופן הכנה

לפסטה :
ממלאים סיר גדול במים רותחים מהקומקום [המים רותחים שם 2 דקות וחוסכים 10
דקות של הרתחה מהסיר ] מומלץ למלא עד 3/4 את הסיר. מוסיפים למים כפית מלח
ואת חצי חבילת הפסטה. מבשלים 7 דקות [בול! עם טיימר או שעון!] וטועמים אחד
מהפסטה [או איך שלא אומרים ביחיד XD ] והוא אמור להיות נגיס אך לא רק מדי .
גם שמורידים מהאש ומסננים את הפסטה היא עוד מתבשלת מהחום של עצמה אז קחו את זה בחשבון. אם היא עדיין קשה מידי, בשלו עוד דקה וטעמו שוב. את הפסטה מסננים במסננת (לא חייבים אחת מיוחדת לפסטה) מעל הכיור, כשהברז זורם עם מים קרים (המים הרותחים עלולים לגרום נזק לצנרת שם למטה). נזהרים לא לשפוך מים על הפסטה. אם רוצים שהפסטה לא תידבק, אפשר למזוג מעט שמן זית ולטלטל את המסננת.
לרוטב :
בזמן שהפסטה מתבשלת קוצצים שום ומטגנים בכשתי כפות חמאה (הולך הכי טוב עם השמנת, אפשר גם שמן זית או שמן רגיל). לדקה-שתיים. בינתיים קוצצים פטריות. נזהרים לא להשחים את השום (זה יוצא מר, ובעסה). מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים כ-2 דקות עד שהן סמרטוטיות. מוסיפים מזיגה של יין לבן (לא חובה, הוא פשוט מוסיף טעם מעולה) – בערך 3-4 כפות – ומבשלים עד שהיין מתאדה. בשלב זה בערך צריך לזכור לבדוק את הפסטה המתבשלת. אם היא מוכנה מנמיכים את תערובת הפטריות לאש קטנה רגע, מסננים את הפסטה, מחזירים אותה לסיר שלה, וחוזרים לרוטב. כשהיין התאדה מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (את כל תוכן השקית), מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (לא להרתיח). אפשר להוסיף כפית של פסטו להשבחת הטעם . כשהפסטה המוכנה מסוננת, מערבבים אותה בסיר הגדול שלה עם הרוטב על אש גבוהה למשך דקה שתיים. מגישים עם פרמזן מגורר ומעט פטרוזיליה קצוצה.



עלות המצרכים לעבודה [בערך] : 12 שקלים
עבודה נטו : 12 דקות [ לפי מה שיצא לי]

מתכון | פסטה ברוטב שמנת Alfredopasta
חזרה למעלה Go down
צפה בפרופיל המשתמש
 
מתכון | פסטה ברוטב שמנת
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
..::לואי - הפורומים בשבילך::.. :: טלויזיה וסרטים :: טלויזיה-
קפוץ אל: